Datum konání

12 / 07 / 2024 - Pátek 15:00

Místo konání

městský park

Festivalová zóna

Kerberos Ensemble

V unikátním spojení zpěvu, hoboje a kytary s láskou Kerberos ensemble interpretuje hudbu současných skladatelů. Aktivně vyhledává nové kompoziční příležitosti a snaží se čerstvou hudbu srozumitelnou formou předat širokému publiku.   

Účinkující

Kristina BEYHAN

Mezzosopranistka Kristina Kubová je od roku 2019 sboristkou Státní opery v Praze, kde působí i v řadě sólových rolí (hraběnka Ceprano v Rigolettovi, Sirota v Růžovém kavalírovi, Die Köchin v Šaty dělají člověka, altové sólo v Lužanské mši a dalších.. ).

Od roku 2013 spolupracuje s prof. Zdeňkem Zahradníkem. Vystupuje v cyklu koncertních večerů s názvem Setkávání, na nichž pravidelně uvádí autorovy skladby: Máj, Umění milovati, Rágy, a nespočet písňových cyklů. Zhostila se hlavní ženské úlohy ve světové premiéře oratoria Ó, matko Země.

Je členkou souboru Kerberos Ensemble (hoboj, kytara, zpěv), se svými kolegyněmi se zaměřují na staroanglické, sefardské a soudobé písně. Na jaře 2017 byla oslovena brněnským židovským souborem Ha Chucpa. S klezmerovou kapelou debutovala v Divadle Na Provázku v Brně, dále vystoupila na Festival yidische lieder ve Stuttgartu a již jako stálá členka vystupuje pravidelně mj. na chanukovém koncertě v HaDivadle v Brně.

 

Magdaléna KYSELOVIČOVÁ

Magdaléna Kyselovičová (roz. Klárová) je v současné době první hobojistkou Jihočeské filharmonie. V sezóně 2017/2019 absolvovala dvouletou stáž v orchestrální akademii České filharmonie. Magdaléna získala první cenu a titul laureáta na soutěži konzervatoří v roce 2009. Sólově hrála s Jindřichohradeckým symfonickým orchestrem a s s PKF- Prague philharmonia. Pravidelně se účastní mistrovských kurzů, zejména na Francouzsko-české akademii v Telči ve třídě francouzského hobojisty J.-L. Capezzaliho. V sezoně 2014/2015 získávala zkušenosti v orchestrální akademii PKF-Prague philharmonia. 

 

Nikola LIEDERHAUS

Kytaristka Nikola Liederhaus (roz. Prokopcová) nejraději interpretuje soudobou klasickou hudbu. Věnuje se kulturnímu managementu a pedagogice. Má bohatou zkoušenost s vystupováním v komorních souborech různého složení (duo s flétnou, duo s houslemi, duo s kontrabasem, kytarové trio, trio s houslemi a violoncellem nebo kytarový orchestr). V současnosti vyučuje na ZUŠ Taussigova v Praze klasickou kytaru. V roce 2019 založila neziskovou organizaci Guitaromanie, z. s., která pořádá projekty Prague Guitar Forum, Šťastný muzikant. Je také spolupořadatelem Kulturního léta ve mlýně ve středočeském Liběchově.

 

Autor fotografií: Vojtěch Duchoslav

Program

Ivan Zelenka: Ave verum corpus      (zpěv, hoboj, kytara)

Pavel Nesit: Písně z černé hvězdy (zpěv, hoboj,kytara)

Vilém Zelenka: Alkoholy (zpěv, hoboj, kytara)

Ivan Zelenka: Zpěvy staré Číny (zpěv, hoboj, kytara)

Leoš Janáček (arr.Vladislav Petrášek): Ukvalská lidová poezie v písních (zpěv, kytara)

Leoš Janáček (arr. Jiří Jirmal): Lístek odvanutý (hoboj, kytara)

Bedřich Smetana (arr. Jiří Jirmal): Nevinnost (hoboj, kytara)

Leoš Janáček (arr. Karel Chudý): Moravská lidová poezie (zpěv, hoboj, kytara)

městský park

Park o rozloze 2,5 hektaru leží ve středu města Český Krumlov, na levém břehu řeky Vltavy. Od náměstí jste tu za 5 minut. Již od konce 16. století byl prostor nynějšího parku oddechovým místem a zahradou. Užívali ji jezuité, jejichž kolej stála na protějším břehu

Kerberos Ensemble

Generální partner

Hlavní partneři

Oficiální partneři

Festival se koná za laskavé podpory

Oficiální restaurace